zaterdag 23 mei 2009

María Amelia López

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/ookdatnog/090523_blogger_overleden

Op 95-jarige leeftijd kreeg de Spaanse María Amelia López wel een heel opmerkelijk cadeau van haar kleinzoon, namelijk een blog op het internet. Terwijl velen van ons uit schaamte of het idee dat we niet goed genoeg zijn, er niet aan durven beginnen, schoof deze hippe dame alle excuses of angsten van de baan en begon ze gewoon te vertellen over verleden, heden en toekomst, politiek, sociale en persoonlijke onderwerpen. Weliswaar vaak met hulp van haar kleinzoon als het wat moeilijker ging want ze sukkelde soms met haar gezondheid. Het duurde niet lang vooraleer deze blog gevolgd werd door duizenden lezers, waaronder zelfs de Spaanse premier Zapatero. Journalisten uit binnen- en buitenland, of het nu radio, tv of geschreven pers was, hebben haar geïnterviewd en ze werd uitgenodigd op tal van feestjes en recepties waar wij alleen maar van kunnen dromen.

880 dagen lang, tot 20 mei, kon de wereld meegenieten. Vandaag is het de familie die het laatste woord typt want María is overleden. De blog was haar communicatiekanaal met de wereld en heeft haar hele leven veranderd, op een uitzonderlijk positieve manier. Ik kan het me best inbeelden en vind het schitterend wat ze gepresteerd heeft zonder er ooit iets voor terug te verwachten. Ze deed gewoon haar ding, was haar pure zelf en greep de kansen die ze aangereikt kreeg.

Ik zou dan ook mijn schrijfsels willen eindigen met een citaat van een andere Spaanse schone, Penelope Cruz. :“ You cannot live your life looking at yourself from someone else`s point of view"

Het wordt tijd om geen rekening te houden met wat anderen van je denken, of je leven te leiden door naar jezelf te kijken via andermans ogen. Zullen we dat afspreken?

Liefs Lily

1 reacties:

Anoniem zei

ok, laat ons dat doen, en stuur me nu maar je verhaaltje!

 
Lily's world. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino